Кметът на Банско поиска втори лифт пред министър Балтова

16:39, 04 фев 17 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служебният министър на туризма, Стела Балтова, проведе работна среща с кмета на община Банско Георги Икономов в рамките на домакинството на курорта на Световната купа по по сноуборд. 

По време на разговора, министър Балтова предложи Банско да бъде част от културната и туристическата програма, съпътстваща Българското председателство на Съвета на ЕС.    Министър Балтова дискутира с градоначалника тенденциите за настоящия туристически сезон, като стана ясно че ще бъде регистриран ръст на туристите, посетили курорта, въпреки обективните проблеми, най-голям сред които е образуването на огромни опашки на кабинковата линия.

„Непрекъснато търсим нови варианти за промотиране на курорта, влагаме средства за реклама и участваме в 12 туристически изложения, а когато успеем да доведем туристите тук, ги посрещаме с трудно достъпна ски-зона. Необходимостта от уплътняването й и от изграждането на още една кабинкова линия е крещяща, а затова е небходима сериозна политическа воля“, заяви Икономов.   Обсъдени бяха още осъществяваните общински проверки на апартаментните комплекси, които без категоризация извършват хотелска дейност и по този начин вредят на светлия бизнес. Стана ясно, че за изминалия сезон са извършени 345 проверки и издадени 81 акта за нарушения. Друг акцент от срещата беше заявеното желание на община Банско да стопанисва хижите на територията на НП „Пирин“, за да се намерят по-работещи модели за подобряване на материалната база и туристическите услуги, предоставяни от тях.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама