Скандал в БСП заради промяната в устава, левицата очерта приоритетите си

14:29, 04 фев 17 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП ще направи промяна на устава, решиха днес делегатите на 49-ия конгрес на левицата. Тази точка обаче породи напрежение сред редиците на социалистите. Това се случи още в началото на срещата в НДК. Делегат от район Изгрев в столицата поиска отмяна на точката. Причината беше, че според него моментът изобщо не е подходящ, защото е точно преди избори и това може да  доведе до разделение сред членовете. Партията трябва да бъде единна и да не прави промени, изрази мнение той.

Друг делегат обаче защити промяната в устава и заяви, че тази стъпка ще отговори на очакванията на хората. Промените предвиждат да се въведе мандатност на депутатите, като има ограничение от 12 години или три пълни мандата. Предвижда се оттук нататък лидер на БСП да се избира чрез пряко гласуване от всички делегати, което да послужи за пример на пряка демокрация.

Въпреки изказаните възражения срещу въпросната точка, тя беше приета. Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта предизборните цели на партията.. В предизборната платформа на партията са записани по-високи пенсии, ръст на икономиката, увеличение на заплатите в образователната система, включително и в БАН. БСП ще работи за повече сигурност и за по-висои доходи, което да доведе до положителен демографски ръст, допълни още Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама