Здравният министър обясни защо отпада пръстовият отпечатък

12:00, 04 фев 17 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев говори пред Нова телевизия във връзка със сагата за пръстовите отпечатъци.  Той обясни, че това ще вкара държавата в излишни разходи, а освен това не носи необходимата здравна информация.

Заради някакви фалшиви обосновки за пръстовия отпечатък, ние влизаме със 72 милиона лева на минус още в началото на 2017 година. Пръстовият отпечатък не носи здравна информация. Ако имате електронна здравна карта, ще бъде ясно от какво боледува човек, какви изследвания са му направени. Всяко лице с тази здравна карта ще има здравно досие", посочи д-р Семерджиев.

"Освен това в Европа няма да получите здравна помощ с вашия пръстов отпечатък, но може да го направите с електронна здравна карта", допълни още служебният здравен министър.

По думите му с електронната здравна карта ще бъдат преустановени измамите. "Ако един лекар изпише някаква услуга, но тя не вие отчетена в картата, веднага ще се разбере кой е измамникът", сподели той.

Ще създадем работна група между Министерството на здравеопазването и Здравната каса, за да разработим концепция за здравната карта, така че тя да покрива всички европейските изисквания", коментира още д-р Семерджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама