Девня прави кризисен център по „Красива България“

10:19, 04 фев 17 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кризисен център за хора, останали без подслон, смята да обособи Община Девня. Той ще бъде разкрит в голям апартамент в бл. 7 на кв. „Повеляново“. За ремонта на помещенията общинската администрация кандидатства за финансиране по програмата „Красива България“. Общата стойност на проекта е 60 000 лв., а самоучастието на общината е в размер на 30% от тази сума.

С още два проекта кандидатства Девня по „Красива България“. С единия, на стойност 165 000 лв., сградата на общинската администрация ще се сдобие с външен асансьор, а плочникът пред нея ще бъде ремонтиран. Общинското самофинансиране по този проект е в размер на 50%. В своята дългогодишна история 4-етажната сграда на общината никога не е имала асансьор, което създава неудобства за общински служители, граждани и най-вече за трудноподвижните лица. Плочките пред сградата са в окаяно състояние, а в източната част са хлътнали и при преминаване на пешеходци поддават.

Третият проект, също с 50% самоучастие на общината, е на стойност 170 000 лв. Със средствата трябва да се оборудва изграждащият се обединен детски център за извънкласни дейности, който ще се помещава в сградата на бившата забавачка в кв. „Девня 1“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама