Водачът на шуменската кандидат-депутатска листа на ДПС ще бъде определен от централата

09:54, 04 фев 17 / Политика 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
37 са номинираните за кандидат-депутати от общинските структури на ДПС в Шуменска област. С най-голяма подкрепа от седем организации е досегашният депутат Хамид Хамид. Следват областният председател Айсел Руфат, кметовете на Хитрино   - Нуридин Исмаил и на Каолиново ,Нида Намъков, бившият депутат , родом от Шумен Камен Костадинов и Делян Пеевски. Това е резултатът от заседанието на Областния съвет в Гранд хотел Шумен. Присъства  и зам.председателят на партията  Ахмед Ахмедов.

„Подредбата на листата с номинираните кандидати за народни представители съгласно решение на ЦС на ДПС беше единствената точка в дневния ред. Нови имена не бяха предложени”, заяви за Topnovini.bg областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфат.

Последната и решаваща дума кой ще бъде водач на листата в 30 многомандатен шуменски район ще имат Централното оперативно бюро и Централният предизборен щаб.

„Шуменската организация е една от най-важните за партията. Тя се ползва с добро име и авторитет през годините. Но за съжаление ,напоследък, тук има проблеми. Разделение. Направени са опити за помирение, но неуспешни засега”, сподели наш източник от централата на партията. Ето защо  за туширане на създаденото напрежение и противоречия между оформените два лагера има голяма вероятност ръководството на партията да определи водача на шуменската листа. „Категорично, ние ще решим”, категоричен беше източникът ни. Според него в Шумен ще бъде приложен принципът на „твърдата и силна ръка, на обединителя, който да върне доброто име на организация, която работи в интерес на хората в региона”.

Консултациите за окончателната подредба на листата с водача и кандидатите на избираеми позиции ще се проведат в края на февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама