Предприятия от Тракия икономическа зона търсят работници от Стамболийски

08:44, 04 фев 17 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-големите индустриални работодатели от Пловдив ще разкажат за свободните позиции и условията на труд в предприятията си. Срещата ще се състои днес, от 10:00 до 13:00, Читалище "Никола Йонков Вапцаров", ул. „Заводска”№15, гр. Стамболийски.

Срещата е част от стратегическа инициатива за привличане на кадри за най-големите работодатели от Тракия икономическа зона в района на Пловдив, организирана от JobTiger. Представители на Сенсата Технолоджис България, АББ България, Белла България, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица, и Биомашиностроене ще присъстват на събитието, за да презентират свободните позиции и изискванията към тях. Над 5000 работници търсят предприятията през 2017 г.

Срещи с работодателите се провеждат в градове в цялата страна. Вече преминаха събитията в Ловеч и Сливен, където стотици хора проявиха интерес към позициите, предлагани от компаниите въпреки голямото разстояние на Ловеч и Сливен от Пловдив. Работодателите предизвикаха вниманието на търсещите работа като обявиха стартови заплати за нискоквалифициран персонал между 850 и 1000 лв. и още по-високи нива за специалистите със средно специално или висше образование. Независимо от това, много от присъстващите на срещите споделиха, че една от големите ползи е това, че в Тракия икономическа зона има над 100 големи предприятия, което гарантира, че ако човек търси работа, винаги ще може да намери алтернатива.

Инициативата е подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и фондация “Тръст за социална алтернатива“. Община Пловдив заявява активната си подкрепата за проекта и готовност да осигури достатъчно места в  училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама