Библиотека на играчките ще има в още една детска градина в Търговище

07:43, 04 фев 17 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 специалисти от детска градина „Звънче” се включиха в обучителен семинар, организиран от Клуба на нестопанските организации в Търговище и Фондация за децата в риск по света. Той беше посветен на ролята на играта в детското развитие. 

"Благодарение на новия проект „Игра за постижения” през следващите месеци специалисти от Клуба ще работят по програмата с деца от Детска градина „Звънче”. Библиотека на играчките дава възможност на малчуганите да играят с цветни, дървени, образователни играчки, които отговарят на най- високите стандарти за безопасност и подпомагат детското развитие във всички области- фина и обща моторика, познавателна, комуникативна, социално- емоционална." споделиха от неправителствената организация. 

Проект „Игра за постижение” стартира през месец януари и е с продължителност 18 месеца. В игрите децата ще бъдат подпомагани от игро-терапевт, който ще ги ще ги учи на цифри, цветове, пространствени възприятия, фина моторна координация, ще им помага в усъвършенстване на езиковите умения. 

Развитието на децата ще бъде проследявано от специалист чрез стандартизиран въпросник. При откриване на забавяне в развитието те ще се насочват към индивидуални сесии с игро- терапевта и допълнителни консултации, които да преценят необходимостта от евентуална ранна интервенция.

В проекта е предвидена и подкрепа за родителите на децата. Веднъж месечно те ще имат възможност да поговорят със специалисти по различни теми, които ги вълнуват- етапи на детското развитите, привързаност, травми в детството, позитивно родителство и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама