Падна част от покрива на Националната библиотека и рани читател

18:50, 03 фев 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Човек е пострадал при падане на част от тавана на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий. Повреден е таванът в една от читалните - тази за периодични издания. Част от него е стъклен, а друга е от поликарбонат.

Заради натрупалия се тежък сняг, стъклената част е пропаднала, а след нея и тази от поликарбоната. Тя се стоварила върху читателя. 39-годишен мъж е пострадал леко. Той е с порезни рани, има и няколко шева.

Директорът на библиотеката Красимира Александрова увери, че читателят е в добро състояние. По думите на Александрова, след като е откаран в лечебно заведение, са му били направени четири шева и изследвания, за радост мъжът няма комоцио.

Само преди дни служебният министър на културата Рашко Младенов заяви, че правителството е отпуснало средства за ремонт на покрива, който от години беше в лошо състояние и създаваше опасност за хората и книгите в библиотеката.

Още през лятото директорката на библиотеката е предупредила за проблеми с покрива и че е необходим основен ремонт. Според Красимира Александрова, залата за периодични издания няма да може да се ползва, докато не се разтопи снега и не се поправи наълно покривът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама