Непълнолетни варненци извършили 111 престъпления миналата година

18:23, 03 фев 17 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Извършените от непълнолетни престъпления през миналата година във Варна са 111. От тях най-много са кражбите – 58, а престъпленията, свързани с притежание и разпространение на наркотици, са 34. Това сочи отчетът на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Той бе представен днес на първото й за годината заседание.

През миналата година са образувани 135 възпитателни дела спрямо 114 непълнолетни и 42 малолетни деца. Година по-рано делата са били 126 спрямо 94 непълнолетни и 51 малолетни. Преобладават престъпленията – те са 82%, а противообществените прояви (бягство от дома и прояви на насилие и агресия) са 15%. Административните нарушения, извършени от непълнолетни и малолетни, са 3%.

Годишният календар за дейността на комисията предвижда традиционното провеждане на: инициативата „Открити дни на местните комисии“; състезанието-викторина „Ваканция, здравей!“, в което участие вземат петокласници от община Варна и областта; обучения на специалистите от системата за превенция и противодействие на детското асоциално поведение в различни, рискови за децата, области и начините за консултиране и въздействие. Предстои и национална среща на тема: „Нормативна уредба и подходи за работа с деца, извършители или жертви на престъпления“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама