Разкрити са големи телефонни измами в Разградско

17:15, 03 фев 17 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Криминалисти от Разград разкриха четирите телефонни измами, извършени на територията на дирекцията, съобщиха от ОДМВР. Първата измама е от 9 декември миналата година, когато 88-годишна жена от село Гецово хвърлила сума от 3 600 лева на непознат. На 10 януари 55-годишната Х.А. от Разград дала на неизвестни 1240 лева, 2 златни гривни с тегло 27 грама, 4 златни пръстена, тежащи 15 грама, златна верижка от 4 грама и 2 дебитни карти. Третата измама е от 16 януари, когато между 11 и 13 часа, 84-годишна жена „изгаря” с 1000 лева. Последният случай е от 23 януари. Тогава 69-годишната Р.К. от село Стражец дава на измамниците 13 500 лева и 2 800 евро.

В четирите случая са приложени добре познатите напоследък схеми с полицейска операция по залавяне на група телефонни измамници, казват от полицията. След предприети издирвателни действия по безспорен начин е установена съпричастността на 19-годишния А.Р.Н. от Шумен към извършените престъпления. Той е безработен и не е осъждан до момента. Младежът е задържан за 24 часа в полицейското управление на Разград с повдигнато обвинение. Работата по разследванията продължава.

От дирекцията на МВР в Разград напомнят отново на гражданите да не се доверяват, ако някой се представи по телефона за следовател или полицай и поиска пари. Тези случаи да се считат за измами и хората да сигнализират своевременно, призовават от полицията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама