Противопожарно учение евакуира общинарите в Девня

16:54, 03 фев 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голям пожар евакуира всички служители от сградата на Община Девня, които успяха да се измъкнат невредими от огнения капан. За щастие разигралата се ситуация бе само симулация – в изпълнение на годишния план за обучение на общинските служители по пожарна безопасност.

Итко Илиев – служител по сигурността в общината, запозна всички с плана за безопасност, разположението на пожарогасителите по етажите и схемата за евакуация. Началникът на дежурната смяна в Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението - Васил Филипов - обясни детайлно на служителите как да реагират при огнен инцидент в сградата, разясни им как са устроени пожарогасителите и как се използват те по предназначение.

Последва и практическата част – работа с пожарогасител. За целта пред сградата на Община Девня бе възпламенено гориво в голям огнеупорен съд, а за целите на гасителната операция бяха употребени различен тип пожарогасители. Своите огнеборчески умения демонстрираха и кметът на Девня Свилен Шитов, както и неговият заместник Донка Йорданова.

Учението, което вдигна адреналина на всички, бе задължително за служителите на общината и на нейните структури в различните райони на града. То бе организирано съвместно от Община Девня и Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама