Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавна проверка за безстопанственост в „Топлофикация - София“

15:24, 03 фев 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира от публикации в медиите и разпореди на Специализирано звено „Антикорупция“ извършване на проверка за безстопанственост в „Топлофикация – София“. Това съобщиха от пресцентъра на „Прокуратурата“. На 02 февруари 2017 г. в Aгенция „Фокус“ и в други медии бе разпространено изявление на омбудсмана на Република България Мая Манолова за това, че „ …около 3 млн. лв. Дружеството „Топлофикация –София“ е дало на адвокатски кантори и това става ясно от бизнес плана за развитието на дружеството, представен пред Столичния общински съвет миналата седмица“.

Това изявление е направено от г-жа Манолова при разглеждането на делото, което тя води срещу „Топлофикация - София” в Административния съд София по повод обжалване на отказ да се предостави информация за дейността на дружеството по реда на Закона за достъп до обществената информация.

Изявлението на Манолова и данните съдържащи се в него, сочат за евентуално извършено престъпление – безстопанственост, в особено големи размери, поради което главният прокурор разпореди на Специализираното звено „Антикорупция“ в Софийска градска прокуратура незабавно извършване на проверка по случая.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама