Костадин Марков: Радан получи нож в гърба от Христо Иванов

13:44, 03 фев 17 / Политика 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Радан Кънев получи нож в гърба от Христо Иванов. Така бургаският народен представител от приключилото 43-о Народно събрание и зам.-председател на СДС Костадин Марков коментира случващото се между двамата отцепници от Реформаторския блок.

По думите му Радан е заложи всичко на Христо Иванов, който е щял да бъде поредният министър, който си отива забравен, ако Кънев не му подал ръка в онзи тежък момент, когато си тръгна от правителството. С отказа си за обединение между новите им десни формации Иванов е забил нож в гърба на Радан Кънев, който нож е бил дозабит от Иван Костов. В резултат на това Марков очаква изключително нисък резултат и за двете формации на изборите „заради цирка, който изиграха“. Според него единственият шанс за някакво обединение е във формата Реформаторски блок.

„Нашите лидери поканиха с много добронамереност всички формации да се съберем заедно, без да се поставят абсолютно никакви условия. Получихме отговор, че сме килерът на ГЕРБ. И че в него се поставят неща, които не ти трябват в ежедневието… Една нервност показва Радан, която не му отива, защото е изключително ерудиран и честен човек“, заяви още Марков. Той смята, че Кънев е отписал тези избори и се готви за бързи следващи.

Оттук насетне Костадин Марков вече очаква само положителни неща в Реформаторския блок. С партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите“ нямали никакви проблеми. Работили в тясно сътрудничество с Даниел Вълчев и с главния им секретар Димитър Танев. През следващите дни към Блока се очаква да се присъединят и други организации. Водят се преговори с партиите на Евгений Бакърджиев и Стефан Софиянски. С „Новото време“ лично Марков водил разговори. Такива обаче няма с „Гергьовден“, тъй като оттам са направили лек завой наляво.

Относно подредбата на листите за кандидат-депутатите от РБ Марков заяви, че няма партийна квота за отделните градове. Ще се търсят личности, които могат да предадат принадена стойност над стандартния партиен вот, който към днешна дата не е същият, какъвто беше на предните парламентарни избори.

Номинации в Бургас ще има от местните организации и от граждански сдружения. Техните предложения ще отидат до специална създадена комисия в София за преговори между отделните партии в РБ, която ще отсее водачите на листите и ще подреди останалите кандидат-депутати. Марков очаква Бургас да има един народен представител от РБ в предстоящото Народно събрание.   

Следващият парламент ще е много труден, защото трудно ще се сглоби правителство, прогнозира ексдепутатът. Възможно е 44-ото НС да има много кратък живот. Прогнозата на Марков е, че в него ще влязат 6 формации – ГЕРБ, БСП, ДПС, Марешки, РБ и Патриотичният фронт. Вариантите са или ГЕРБ да опита да направи дясно-центристко мнозинство, или БСП да направи кабинет с участието на патриотите и ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама