Столична община и 9 болници ще правят скрининг на рака на млечната жлеза сред софиянки

13:37, 03 фев 17 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столична община и 9 софийски болници започват изпълнението на програма за скрининг на рака на млечната жлеза сред софиянки. Инициативата ще се осъществи за трета поредна година. В рамките на дългосрочната инициатива в редишните две години близо 10 000 жени от София и областта са участвали в кампанията за профилактични прегледи, съобщи днес заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

В четвъртък вечер в столицата се състояблаготворителната вечер, средствата от която ще бъдат дарени на тази благородна инициатива. Средствата ще подпомогнат превенцията на рака на гърдата, както и ще осигурят качествена терапия за децата с аутизъм. Над 90 представители на компании-членове на Българския форум на бизнес лидерите се включиха снощи в благотворителната инициатива.

Друга част от набраната рекордна сума ще подпомогне две неправителствени организации, които работят с деца с аутизъм.

„Общността на отговорния бизнес неведнъж е доказвала своята чувствителност и съпричастност към проблемите на обществото, а дарените досега близо 200 000 лв. ни дават увереност, че заедно можем устойчиво да променяме средата, в която живеем. Надяваме се, че с обединени усилия отново ще допринесем за осъществяването на стойностни проекти”, каза при откриването снощи на това събитие в полза на кампанията за ранен скриниг на рака на млечната жлеза Ираван Хира, председател на БФБЛ.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама