15-годишен български суперталант ще участва на Sofia Open

12:51, 03 фев 17 / Спорт 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едва 15-годишният суперталант на българския тенис Адриан Андреев получи покана  да се включи в квалификациите на силния турнир от сериите на АТР 250 Garanti Koza Sofia Open, който ще се проведе от 5 до 12 февруари в зала „Арена Армеец“. Тийнейджърът, който живее и тренира в Париж, вече е играл тенис на подобно ниво при мъжете на турнира в Метц през септември 2016 г., когато спечели и първата си точка в световната ранглиста.

"Много се радвам, че ще играя в София. Ще е едно различно преживяване, сигурен съм, че атмосферата ще бъде прекрасна. Никога не съм играл в толкова голяма зала като „Арена Армеец“. Ще съм притеснен, но ще бъде забавно“, заяви Андреев по време на пресконференцията, на която бяха обявени имената и на останалите тенисисти, които ще се включат с покани в турнира.

Другите българи, които получиха „уайлд кард“ направо за основната схема на турнира, са националите ни за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов и Александър Лазаров. Както е известно, под номер 3 в схемата ще бъде поставен най-добрият български тенисист Григор Димитров, който ще започне участието си от втория кръг. Жребият за основната схема ще се тегли в събота, а на 5-и и 6-и ще се проведат мачовете от квалификационната фаза на турнира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама