Пръстовият отпечатък отпада, влизаме в болниците със здравна карта

12:17, 03 фев 17 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пръстовите отпечатъци най-вероятно ще отпаднат като вход за болниците. Служебният здравен министър Илко Семерджиев категорично се обяви срещу новата система за регистрация в лечебните заведения.

Сега служебният здравен министър ще търси законово основание пръстовият идентификатор да отпадне. Обмисля се вариант в болничните заведения да се влиза със здравна карта.

Според новият екип на Здравното министерство въвеждането на пръстовите отпечатъци не е довело до икономии, както твърди старото ръководство. Разчетите на Националната здравноосигурителна каса показвали, че няма спад на разходите, а дори напротив. 

Междувременно Върховният административен съд обяви, че регистрирането с пръстов опечатък в болниците засега остава. Тепърва обаче се очаква съдийското решение дали регистирането е законно, или не. 

Припомняме, че системата беше въведена като официален вход в болниците на 1 ноември миналата година. За разработването на системата НЗОК плати на спечелилия поръчката консорциум “Стемо Гама Консулт" 477 000 лева с ДДС, а болниците бяха задължени да си купят за своя сметка чекиращите устройства на стойност 286.80 лева всяко. По-големите болници бяха принудени да купят между 50 и 80 устройства, за да посрещнат обичайния поток от пациенти. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама