Пламен Желев-Авантажа участвал в престъпна група, има влязла в сила присъда от 2012 г.

11:38, 03 фев 17 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пламен Желев-Авантажа, който бе задържан в наркоквартира в блок 127 в комплекс „Меден рудник“, има влязла в сила присъда от 2012 година за участие в организирана престъпна група. Това стана ясно днес в Бургаския апелативен съд, където той обжалва взетата му мярка за неотклонение „задържане под стража“. Авантажа и адвокатът му настояха за по-лека мярка по преценка на съда.

Държавното обвинение обаче счете, че жалбата на обвиняемия е неоснователна, а мярката „задържане под стража“ е правилна и законосъобразна. Прокурорът заяви, че трябва да се потвърди определението на Бургаския окръжен съд и Пламен Желев да бъде оставен в ареста, тъй като срещу него има други две висящи досъдебни производства, а и има опасност той да се укрие и да извърши ново престъпление, имайки предвид съдебното му минало.

Защитникът на Желев посочи, че претърсването и изземването от дома на клиента му не е било направено по реда на НПК.

„Не може да се направи обосновано предположение, че той е виновен, както и че има реална съпричастност към виновните лица. Той в действителност е наркозависим, но не е в състояние да приготви високорисково наркотично вещество“ – каза адвокат Кирилов и добави, че се спекулира с останалите осъждания на Желев.

В съдебната зала Авантажа отново изтъкна, че е бил натопен.

В крайна сметка Апелативният съд потвърди определението на Окръжния и върна в ареста Пламен Желев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама