Старозагорски професор стана зам.-министър на земеделието

11:09, 03 фев 17 25 1860 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проф. д-р  Георги Желязков е назначен за заместник-министър на земеделието и храните, информираха от земеделското министерство.

Той е преподавател в Тракийския университет в Стара Загора.  От 2012 г. досега проф. Георгиев е ръководител на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ в Стопанския факултет. Завършил е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина (ВИЗВМ) в Стара Загора през 1989 г., следдипломна квалификация в УНСС през 1992 г. и редовна аспирантура към ВИЗВМ през 1993 г. Три години по-късно защищава докторска дисертация.

Проф. д-р Георги Желязков работи в областта на планирането и прогнозирането на бизнес процесите, предприемачество и предприемаческата инициатива в аграрния сектор, планиране на устойчивото развитие, корпоративната социална отговорност и иновационната политика на предприятията. Специализирал е във водещи университети в Холандия,САЩ, Португалия, Ирландия, Франция, Великобритания. Членува в International Association of Project Management, USA, както и в European Social Change and Social Marketing Association. Член е на Бизнес-научния съвет към Министерството на земеделието. Консултира редица известни български фирми в областа на селското стопанство по разработването и изпълнението на инвестиционни  проекти по различни международни програми. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама