Набира популярност Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ Завет-Кубрат

11:01, 03 фев 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Набира популярност Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ Завет-Кубрат, съобщават от Областния информационен център в Разград.

МИГ Завет - Кубрат е представил пред Управляващия орган на ПРСР 2014-2020 г. годишен доклад за извършените дейности за 2016 година. Същият е представен и в Държавен фонд „Земеделие” при заявяване на междинно плащане за разходи, извършени за периода 21.10.2016 г. – 31.12.2016 г.

Заедно със заявката за междинно плащане, МИГ Завет - Кубрат е подал и заявка за авансово плащане в размер на 50% от одобрената финансова помощ.

След проведените информационни конференции през месец декември миналата година в Завет и в Кубрат, с цел популяризиране на стратегията и активизиране на местната общност, офисът на сдружението е бил посетен от заинтересовани лица, представители на местния бизнес, земеделски производители, читалищни дейци и др.

Те заявили своя интерес за кандидатстване по мерките, обявени в индикативната програма за 2017 г. Обсъдени били различни идеи, сред които и такива с иновативни елементи за територията на двете общини.

 Заявените идеи за проектни предложения  са  били в различни направления като създаването на хлебопекарна, автомивка, модернизиране на съществуващо оборудване и закупуване на ново, закупуване на земеделска техника, екотуризъм и др.

Потенциалните бенефициенти получили конкретни насоки във връзка с подготовката на техните проектни предложения по конкретните мерки от Стратегията за ВОМР.

Във връзка с поставените проблеми и въпроси, както и с предстоящия първи прием по  мери 4.1, 4.2 и 7.2 от Стратегията за ВОМР, екипът на МИГ Завет - Кубрат предвижда организиране на обучения на теми „Изпълнение и отчитане на проекти” и  „Ролята на неформалните лидери в активизиране на процесите за развитие на територията и прилагането на СВОМР”.

Предвидено е и провеждането на информационни срещи по населени места, с цел осигуряване на допълнителна информация и експертна помощ за заинтересованите лица, допълват от ОИЦ-Разград.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама