Затягат проверките за винетки, алкохол и колани

10:59, 03 фев 17 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализирана полицейска операция за контрол по използване на винетни стикери ще се проведе на територията на ОДМВР- Шумен.  Засилен контрол ще има в следобедните часове днес и в неделя. Пътните полицаи ще проверяват дали водачите на превозни средства използват винетни стикери.

Строг контрол ще има за предпазните колани и обезопасителните системи за деца. Ще се следи дали водачите са правоспособни и дали управляват след употреба на алкохол и упойващи вещества. Особено внимание ще бъде обърнато около пътната мрежа край малките населени места и питейни заведения. Пътните полицаи ще следят дали се управляват технически изправни моторни превозни средства, както и дали водачите им имат невръчени или влезли в сила наказателни постановления и електронни фишове, както и глоби, които не са платени в срок.

Контрол ще се оказва и върху моторните превозни средства без лиценз за таксиметрова дейност, използвани за превоз на пътници. Операцията ще се извършва на територията на всички полицейски управления към областната дирекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама