ДПС спечели битката за секретарското място в РИК-Бургас

10:59, 03 фев 17 / Политика 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централната избирателна комисия определи Севим Неджатиева Ахмедова от ДПС за секретар на РИК-Бургас за предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на ЦИК.

Припомняме, че в края на миналия месец на консултациите при областния управител Вълчо Чолаков политическите партии не се разбраха за състава на РИК, като спор възникна именно за секретарското място. Претенции към него имаха и от Реформаторския блок.

Районната избирателна комисия във Втори изборен район – Бургас е в състав от 17 членове. За председател за пореден път е избрана поетесата юрист Елка Стоянова. За нейни заместници са определени Георги Михов от БСП и Антон Стоянов от Патриотичния фронт.

Членове на РИК-Бургас са Наталия Минкова, Камелия Димитрова, Силвия  Желева, Пламена Апостолова, Таня Стоянова-Рангелова, Божан Божанов, Тинка Желязкова, Иванка Кирязова, Момчил Момчилов, Росица Димова, Кремена Табакова, Иван Иванов и Зоя Пенева.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 4 февруари.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама