„Ропотамо“ и „Старт“ – сред предложенията за имена на улици в „Меден рудник“

10:27, 03 фев 17 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ропотамо“, „Промишлена“, „Търговска“ и „Старт“ са сред вариантите за имена на улици в комплекс „Меден рудник“. Те бяха предложени на общественото обсъждане снощи в Община Бургас. Предстои да се провери дали съществуват такива имена на улици към момента в Бургас и ако са свободни, предложенията ще бъдат разгледани от три комисии в Общинския съвет. Ако и там получат подкрепа, те ще бъдат включени в докладна записка за гласуване в местния парламент. Очаква се това да стане още на сесията в края на този месец.

На предно обществено обсъждане от Бургаската писателска общност са предложили имената „Никола Странджански“ и „Владимир Василев“. С едно от тези имена ще бъде кръстена улица, започваща от зона Г и минаваща почти през цялата жилищна зона Д в „Меден рудник“.



Другите две улици, които ще бъдат кръстени, се намират в промишлена зона Юг-Запад. Едната е главната улица, която започва от кръстовището на бул. „Захари Стоянов“ до района на магазин „Mr. Bricolage“. В момента там има имоти без административни адреси точно поради това, че улицата не е именована. Другата улица, която ще получи име, е обслужваща в промишлената зона.

Все още могат да се подават писмени предложения за имена на улици в „Меден рудник“. Срокът е до понеделник, преди да влязат за обсъждане в комисиите на Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама