Подготвят традиционния базар за мартеници в Сливен

10:08, 03 фев 17 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Организация на базар за продажба на мартеници стартира в Сливен. Приемат се заявления за разрешителни на търговците. Традиционният базар ще се състои от 13 февруари до 2 март.

Желаещите да участва подават заявления в Информационния център. Разположението на базара ще бъде по бул. ”Цар Освободител”, в района на ОП „Общински пазари”, микропазарите в кварталите „Сините камъни”, ”Дружба” и ”Даме Груев”, както и по спирките на градския транспорт, поясни Гергана Савова, началник отдел „Търговски дружества, търговия, категоризация и защита на потребителите” в  Община Сливен.

Таксата за търговия с мартеници на открито е 4 лева на квадратен метър за централната градска част, а за кварталите е 3.50 лева на ден.

„Таксата се заплаща при подаване на заявленията. Процесът ще се контролира от трима инспектори към  отдел „Общинска икономика”, които ще наблюдават реда съвместно с представител на Общинска охрана”, добави Савова. Тя поясни, че приоритет ще имат производители, които собственоръчно са изработили мартениците.

Според изискванията търговците са задължени да спазват хигиенните норми и да почистват местата на продажбата, да не пречат на преминаващите хора и да застават на точно определените места. Те нямат право да отдават местата на други търговци, като не се допуска ползването на повече от две места от един търговец. 

(архив)

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама