Христо Бозуков: Никое от спряганите лица няма да оглави фонд "Земеделие"

09:55, 03 фев 17 / Политика 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Никое от спряганите в момента лица няма да се върне начело на фонд „Земеделие“. Това увери служебният министър на земеделието и храните проф. Христо Бозуков в ефира на bTV.

Преди два дни досегашният шеф на Фонда Румен Порожанов подаде оставка, а за него ви наследници се спрягат бившият шеф на структурата Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова.

По думите на служебния министър проф. Бозуков още не е решено кой ще наследи Порожанов, а никое от спряганите имена не е обсъждано и те няма да са в ръководството на Фонда.

За оставката на Порожанов министърът коментира, че е в следствие на натрупаното обществено недоверие към прозрачността в работата във Фонда и недоволството на земеделските производители към оперативните му действия, вкл. забавяне на разглежданията на възраженията, забавяне на регулярното плащане и пр.

По думите му в министерството няма реваншизъм, а той само изпълнява обещанието на премиера Огнян Герджиков, дадено на Бойко Борисов, за анализ на управлението. Ще бъде разглеждана работата на всеки и който не се е справял, евентуално ще му бъде поискана оставката или той сам ще си я подаде, ако не смята, че се справя.

Проф. Бозуков отрече да има връзки с ДПС. 

На обвиненията от страна на Цецка Цачева, че БСП кадрува в министерството му, Бозуков каза: „Гарантирам, че моите помощници са назначени в изпълнение на разпорежданията на президента Радев за експертност и необвързаност“.

Министърът каза още в момента няма риск от спиране на евросредствата за страната ни, тъй като не са налице корупционни схеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама