Оставиха в ареста двама гастрольори крали в Стара Загора

08:37, 03 фев 17 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянен арест постанови Районен съд Стара Загора за Неделчо Н., на 42 г., и Денис С., на 33 г. , привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за кражба. Обвиняемият Неделчо Н. е извършил престъплението в условията на опасен рецидив.

До момента е установено, че на 28 януари 2017 г. Неделчо Н. и Денис С. пристигнали в Стара Загора с лек автомобил „Фолксваген Транспортер“ . Те започнали да оглеждат недвижими имоти в града, от които да извършат кражба. В централната градска част в жилищна кооперация забелязали апартамент на първия етаж, който  бил тъмен и изглеждал необитаем. Денис С. помогнал на Неделчо Н. да се качи на терасата на жилището, където взломил вратата и влязъл в стаите. Оттам отнел сребърни бижута. Тези действия на обвиняемите били забелязани от случаен гражданин, който подал сигнал на тел. 112.  На място бил изпратен полицейски патрул, който след кратко преследване заловил обв. Неделчо Н., а малко по-късно бил установен и заловен обв. Денис С.

Обвиняемите са криминално проявени и осъждани за престъпления от общ характер. Деянието на 28.01.2017 г. Денис С е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане, а Неделчо Н. след като е бил освободен от затвора през 2014 г.

Районен съд Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Взетата спрямо Неделчо Н. и Денис С. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Окръжен съд Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама