Турнир от волейболна скаутска лига започва в Стара Загора

07:27, 03 фев 17 / Спорт 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият за годината турнир на Българска волейболна скаутска лига ще се проведе в Стара Загора от днес до 5 февруари.

Турнирът започва от 10 часа в общинска зала „Иван Вазов”, а официалното откриване е от 15 часа. На него ще присъства волейболната легенда Владо Николов, генерален секретар на Българската федерация по волейбол. Тук ще бъде и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който ще открие игрите.

Общо 160 момчета ще участват в регионалното състезание, съобщи Александър  Александров, главен мениджър на корпорация "Развитие", основен спонсор на Лигата.

В общинската зала сили ще мерят дванадесет отбора, по шест от зона „Добруджа” и зона „Странджа”. Първият турнир включва отборите на: Арда (Кърджали), Сливен, Средец, Омуртаг, Перун (Варна) и волейболен клуб „Обединена Варна”. Във втория турнир, който ще се провежда по същото време ще участват: волейболни клубове от  Исперих, „Черно море” (Варна), Белослав, „Берое 2016”, Царево, „Дея Волей” (Бургас).

Това е най-мащабното състезание за подрастващи по този вид спорт в Европа, в който страната ни се включва успешно. Лигата е селекционна база за бъдещи национални звезди.

Състезанието е едно от първите през годината, в която Стара Загора е „Европейски град на спорта”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама