Започна плащането на местни данъци и такси в Пловдив

06:42, 03 фев 17 25 967 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От дирекция „Местни данъци и такси“ в Община Пловдив уведомяват гражданите, че вече могат да заплащат задълженията си за данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства за 2015 година.

Данъкът върху недвижимите имоти и върху превозните средства могат да се платят на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври.  На предплатилите задълженията си за цялата година до 2 май се прави отстъпка 5 на сто. Патентният данък може да се плати на 4 равни вноски до 31 януари, който вече мина, до 2 май, до 31 юли и до 31 октомври.

Туристическият данък се внася до 15 число на месеца, следващ месеца, през който са предоставени нощувките.

Задълженията могат да се заплащат в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите на дирекция „Местни данъци и такси” в районните кметства в града или безкасово по банковата сметка на Община Пловдив.

Плащане може да се извърши  и по интернет, използвайки системата виртуален ПОС, с кредитна карта или карта за разплащания, след проверка на задълженията, както и на касите на Изипей и по интернет чрез системата Ипей.

Информация за размера на задълженията гражданите могат да получат в Дирекция „Местни данъци и такси” на адрес ул.”Радецки” №18А или по телефона в отделите "Обслужване" и "Приходи", както и на интернет страницата на Община Пловдив.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама