Майстор Цвети Терзиева с мартенска изложба в офиса на НАП в Разград

16:53, 01 фев 17 25 756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Майсторката на художествени занаяти Цвети Терзиева подреди изложба с мартеници във фоайето на офиса на НАП в Разград.  Тя обясни, че тази година се е постарала да направи един преход в мартениците със стари позабравени техники, съчетани в нов, по-модерен стил.

В изложбата могат да се видят мартенски колиета и гривни, изработени чрез използване на техниката тъкане на колани на кори. Представени са и забавни колиета, направени с техниката плетене на пръсти. Сред нестандартните мартеници, които е изработила Цвети са куклите, изтъкани на стан и тези, направени от царевица. Има също разнообразие от миниатюрни пана, кукли, свирещи на музикални инструменти и влюбени котки. Интерес предизвикват и традиционните Пижо и Пенда, изработени в различни сюжети от българския бит със закачливи фолклорни мотиви.

Цвети Терзиева коментира, че изработването на мартениците й е отнело доста време, но изрази надежда, че ще впечатли своите почитатели.

Изложбата с мартеници ще остане в НАП-Разград една седмица, след това тя ще стане част от традиционния базар за мартеници, организиран от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама