Кметът Камбитов сбъдна коледни писма

15:45, 01 фев 17 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов за поредна година се преобрази в посредник на Дядо Коледа, за да сбъдне детските желания, описани в писмо по Коледа. 

Традиционната инициатива „Кутията на Дядо Коледа“ за четвърта поредна година събра над 500 писма. 

В тях малчуганите бяха споделили най- съкровените си желания. Комисия прегледа всички писма, за да избере и предостави на кмета д-р Атанас Камбитов желанията на благоевградските деца. Той посрещна малчуганите в своя кабинет.

Възрастовата разлика на придружители им бе от 8- месечно бебе, което се чувстваше спокойно и видимо доволно в стола на кмета Камбитов, до 89-годишната баба Санда. 

„Мечтите на децата, мислите са много чисти, трябва да приемем като урок техните послания. Виждаш в писмата душата на детето- много искрени, много човешки. Писмата са изцяло обърнати към човека, към това да сме по-добри, да имаме отношение към другите. Много можем да научим от децата“, категоричен е Атанас Камбитов. 

Той подчерта, че е много хубаво да четеш желанията на децата и да ги изпълняваш. 

Сред желаните подаръци тази година, отново преобладаваха нематериалните. Материалните пък бяха насочени към музиката - танбури, китари.

"Изключително положително впечатление ми направи, че децата имат афинитет към музиката, искат тамбури, обръщат се към традициите, към фолклора. От това по- хубаво няма", отбеляза кметът Камбитов. 

Кметът също получи подаръци-две рисунки. Едната от 10-годишната Йоанна, а другата от благодарните малчугани от ДГ „Първи юни“.

Част от децата бяха написали писмо, заедно с техните учители, в което изразяват общо желание за ремонт на двора на детското заведение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама