Басейн за подводна рехабилитация вмъкват в новия социален център във „Ветрен”

14:51, 01 фев 17 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Покрит басейн за подводна рехабилитация ще бъде вмъкнат в новия Център за рехабилитация и психологическа подкрепа за децата с церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания и техните семейства в бургаския квартал „Ветрен“, съобщиха от Общината. Предложението за него е подадено през късната есен на миналата година, а към днешна дата вече е сключено необходимото споразумение за допълнително финансиране между Община Бургас и Министерство на здравеопазването.

За ползвателите на новия басейн са предвидени помещения за предварителна подготовка на децата за влизане във водата, душове, съблекални, санитарен възел, помощни помещения и помещение за терапевт, съгласно нормативните изисквания.

За осигуряване на достъпна среда, в басейна ще бъде монтиран подвижен лифт, чрез който, с помощта на асистент, децата с ограничена подвижност биха могли лесно и удобно да се потапят във водата и да излизат от нея. Вече е обявена обществена поръчка за доставка и монтаж на лифта на стойност 20 166 лв. без ДДС. Срокът за подаване на оферти е до 1 март тази година.

Заниманията във водата ще се извършват с помощта на допълнителни средства - велоергометър и бягаща пътека за подводна хидротерапия, които служат за подпомагане на движенията при децата и по-лесното им извършване във водна среда. Те също ще бъдат осигурени в рамките на проекта, партньор в чието изпълнение е „Диагностично – консултативен център I” – Бургас.

Вече се извършват строително-ремонти дейности в сградата. Предстои да се достави необходимото специализирано медицинско оборудване и обзавеждане за Центъра. На по-късен етап ще се проведат обучения за родители, медицински и немедицински специалисти, доброволци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама