Мъж от Плевен ще лежи 6 години в затвора за склоняване към проституция

14:33, 01 фев 17 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенският районен съд наложи наказание 6 /шест/ години „Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим и глоба в размер на 10 000 лева на Румен А. за склоняване към проституция на Зорница И., съобщиха от пресцентъра на съда.

Присъдата е постановена по внесен от Районна прокуратура обвинителен акт. 

В хода на наказателното производство било установено, че през месец септември 2015г., малко след изтърпяване на поредното наказание „Лишаване от свобода“ осъденият Румен А. се запознал с пострадалата.

Със заплаха и физическа сила той я принудил да събере личните си вещи и да тръгне с него.

Изплашена за себе си и за невръстното си дете, пострадалата взела момиченцето и багажа си, и тръгнала с него.

Известно време тримата живели в домовете на различни роднини на осъдения, като през октомври 2015г. се установили в село Божурица. Там осъденият Румен А. започнал да склонява пострадалата Зорница И. да започне да проституира, за да изкарва пари за издръжката им.

Под страх да бъде физически малтретирана, тя се съгласила. Така в продължение на около един месец осъденият Румен А. откарвал пострадалата на главен път Е-83 Плевен – Русе, където тя предлагала сексуални услуги срещу заплащане.

На ден тя получавала между 100 – 150лева, които предоставяла на осъдения Румен А.

В началото на месец ноември 2015г. Румен А. решил да отведе пострадалата в Гърция, където да продължи да проституира.   Осъденият й казал, че там има познати, които са им намерили работа. Двамата напуснали пределите на България в началото на месец ноември 2015г. 

Първоначално осъденият Румен А. и пострадалата Зорница започнали работа като берачи на маслини, но след няколко дни Румен А. решил да не работи повече.

Зорница продължила през деня да работи на полето, а вечер предлагала сексуални услуги по домовете на „клиенти“, които Румен А. й намирал по телефона. След около месец пострадалата Зорница отказала да продължава да проституира и Румен й нанесъл тежък побой, което довело до намеса на гръцката полиция.

След това двамата се върнали в  България. Зорница избягала от дома на осъдения, подала жалба в полицията и била настанена в Център за закрила.

Румен А. е с трайно изградени престъпни навици, като до настоящия момент е осъждан общо 57 пъти / заедно с определенията за групиране на наказанията/ за извършени от него различни  тежки престъпления.

В настоящия момент Румен А. се намира в Затвора – гр. Плевен т.к. изтърпява друга присъда „Лишаване от свобода“, влязла в сила на 21.12.2016г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама