Шуменските патриоти се обявиха против "знаме на българските турци"

14:13, 01 фев 17 / Политика 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като турска търговска фирма започна да продава и разпространява "знаме на българските турци" , патриотите от Шумен и лидерите на местните структури на НФСБ, АТАКА и ВМРО настояват правителството да реагира по този въпрос.

„Това е дългогодишна политика на Турция да противопоставя българското общество по два признака – етнически и религиозен. „Знамето на българските турци“ е пореден опит от страна на Турция да разедини нашата Родина. За пореден път Турция се опитва да раздели българската нация. Заплащането на жени да носят бурки и да покриват своето лице, също е провокационнен елемент”, каза за Topnovini.bg Наталия Стефанова - Общински съветник от НФСБ и Координатор на партията за Област Шумен.

Като провокация и опит за прокарване на протурски и ислямистки идеи, определи продажбата на "знаме на българските турци" общинският съветник от ВМРО и Координатор на партията за Област Шумен Деан Станчев.

„Видим ли това знаме някъде, ще сезираме всички институции, за да се види откъде, от кого и защо е закупено. От Министерството на външните работи и правителството трябва да реагират веднага”, добави Станчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама