Съдят румънка, опитала да подкупи полицаи с 20 евро

14:11, 01 фев 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу румънска гражданка, дала 20 евро на полицаи, за да не й съставят акт за нарушение.

Обвинението срещу Маричика Й. е за това, че на 07.12.2016 г., на главен път Русе - Велико Търново, дала дар – банкнота от 20 евро на полицейски орган - двамата младши автоконтрольори при Сектор Пътна полиция – ОД на МВР - Русе, за да не извършат действия по служба – да не изготвят документи, свързани с административнонаказателната дейност, при констатиране на нарушения на правилата за движение - да не й съставят акт за установяване на административно нарушение за допуснато нарушение - престъпление по чл.304а пр.6 от НК.

Румънската гражданка била засечена от полицейските служители да извършил маневра изпреварване при непрекъсната хоризонтална пътна маркировка и при наличието на пътен знак – забранено изпреварването в пътния участък.

След като я спрели, за да не я санкционират за извършеното нарушение, обвиняемата изкарала ръката си през спуснатия прозорец на вратата и подала към полицая банкнота от 20 евро, като преди това намигнала. Полицейският служител отказал и уведомили за случая дежурния при ОДМВР – Русе.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама