Най-много бракониери са спипани край Средец, Ропотамо и Несебър

14:09, 01 фев 17 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-много бракониери през 2016 година са били спипани край Средец, Ропотамо и Несебър. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция по горите инж. Венелин Радков. В момента текат процесуално-следствени действия. Скоро дори ще има дела.

„Нищо конкретно не мога да ви кажа, преди да приключат тези дела. Бракониери е имало, има и ще има винаги. Такива зрънца са ни пределно ясни и рано или късно се хващат“ – заяви инж. Радков.

18 актови преписки са изпратени до прокуратурата през изминалата година, коментира още директорът на РДГ-Бургас. Петима ловци пък са лишени от право на лов.

През 2016-та са проведени пет тайни търга за продажба на задържани и конфискувани вещи. От тези търгове са събрани 15 000 лева. Вещите са каруци, коне, бензинови моторни триони, дървесина, автомобили.

Регистрираните ловци на територията на областта са 9254, обединени в 173 ловни дружинки и съответно 14 ловни сдружения. Били са проведени изпити за придобиване право на лов. Явили са се 277 кандидат-ловци, като успешно са издържали 237. От тях има и пет жени. Право на подбор при ловуване са придобили 149 ловци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама