Съдът в Добрич остави дилър на дрога в ареста

13:05, 01 фев 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В ареста остава 29-годишният Е.К., за когото Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение “задържане под стража”, съобщиха от пресцентъра на ДО.

Мъжът, който е от село Сливенци, е обвинен за това, че на 28 януари тази година без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – канабис,  с нето тегло 6.8 грама.

При задържането му, той  е оказал съпротива и се е опитал да избяга от полицейските органи. Съдът счете, че  това е съществен аргумент за опасност от укриване на мъжа при една по-лека мярка за неотклонение. При решението си съдът взе предвид и показанията на множество свидетели, от които е видно, че мъжът системно е разпространявал марихуана.

По тези причини и тъй като мъжът е обвинен в  извършване  на тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, съдът реши, че  единствено адекватната мярка за неотклонение към настоящия момент е "задържане под стража".

Обвиняемият не е осъждан до момента, но е с лоши характеристични данни и има наложено административно наказание по чл.78а от НК.

Определението на Окръжен съд - Добрич  подлежи на обжалване и протест пред  горната съдебна инстанция - Апелативен съд -Варна в тридневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама