Младежки център"Барометър" в Плевен ще провежда индивидуални консултации

13:02, 01 фев 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежкият информационно-консултански център "Барометър" в Плевен  ще дава индивидуални консутации на младите хора при решаването на техни лични проблеми. Това съобщи днес на пресконференция Марта Димитрова, ръководител на проекта и управител на Сдружение "Младежко бюро за социални услуги и граждански инициативи".

Тя уточни, че организацията вече трета година работи в помощ на младежите, които желаят да продължат образованието си или да намерят работа, но за първа година ще работи по решаването на лични проблеми.

"Барометър" е получил финансиране за своите дейности  от националната програма на Министерството на младежта и спорта, добави Марта Димитрова.

Услугите, обучението и консултациите са напълно безплатни. Условието е кандидатите да са на възраст от 15 до 29-годишна възраст.

"Работим с ученици от всички етноси, със студенти, с пълнолетни млади хора, с групи, които са социално изключени и имат потребност от конкретни, съобразени с условията, в които живеят, техни нужди, каза Димитрова. Центърът има шест информационни дейности и шест вида обучения.

"Барометър" разполага с мобилни форми за социална дейност с млади хора от най-малките населени места в областта в 11-те общини, в общинските центрове, както и в селища, които са най-отдалечени и трудно достъпни от областния център.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама