Започна да тече гаранционният срок на ремонтираните улици по ИСПА 2

12:05, 01 фев 17 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гаранционният срок на ремонтираните участъци по втория етап на проекта за Интегрирания воден цикъл на Шумен започна да тече. Това обяви днес на брифинг ръководителят на проекта Дарина Маринова.

Срокът на гаранцията е до 3 юни 2018 година. В това врема при поява на дефект в настилките фирмите изпълнителки трябва да ги възстановят. При отказ Общината може да ремонтира участъците и по съдебен път да търси възстановяване на вложените средства.

Припомняме, че по искане на местната управа срокът за отстраняване на дефекти бе удължен. Последното искане за удължаване обаче бе отказано след оглед от експерти.

Обектът вече е с издаден сертификат.

Маринова информира още, че е подписан Акт 15 на биологичното стъпало на пречиствателната станция за отпадъчни води. Такъв документ е издаден и за колектора на канална помпена станция край квартал „Дивдядово”.  До 15 февруари ще приключи работата на строителния надзор.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ по реализиране на проекта, в размер на 72 млн. лева изтича през 2018 година.

В момента приключват изпитателните проби за пречистване на отпадъчни води. Все още не работи инсталацията за когенерация, защото няма натрупана утайка, която да произвежда метан.

Дарина Маринова отчете, че при реализирането на втория етап на проекта за Интегрирания воден цикъл на Шумен са изградени 32 километра канализационна мрежа, 5 дъждопреливника, 572 отклонения, над 3 километра улични канализационни клонове и др. От лятото на миналата година са подписани Акт 15 и Акт 16 и е издадено разрешение за ползване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама