„Берое” постигна четвърта победа в Балканската лига

10:02, 01 фев 17 / Спорт 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баскетболният „Берое” записа четвърта поредна победа в Балканската лига. Старозагорци се наложиха със 104:76 над КК „Сутиеска” (Никшич) в първи двубой от втората фаза на надпреварата. Така „зелено-белите” остават на върха в класирането на група С.

Срещата, играна снощи в Стара Загора, пък стана първата в турнира за „Берое” този сезон, в която тимът мина бариерата от 100 отбелязани точки.

Успехът дойде след изключително силни втора и четвърта част за тима на старозагорци. В първата двата тима демонстрираха равностойна игра като в първата половина лидер в резултата бяха играчите от Черна гора. След това обаче „зелено-белите” успяха да изравнят и първата четвърт завърши с равенство – 27:27.

Втората част обаче беройци започнаха по-добре и водени от изигралия отново много силен двубой Тихомир Желев направиха серия от 12:2, а на полувремето предимството на домакините бе 14 точки – 55:41.

Блестяща серия на „Берое” от 18:0 в началото на четвъртата част направи разликата  над 20 точки и на практика сложи край на интригата в двубоя. До края баскетболистите на домакините си позволиха и няколко атрактивни изпълнения, които подариха на публиката, подкрепила ги от трибуните на зала ДЗУ. В игра пък се появи юношата Евгени Василев.

Следващият мач на Берое в група С е на 7 февруари, когато „зелено-белите” гостуват на „Фени” (Кавадарци).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама