Дават на съд сводник и закриляли го полицаи

09:31, 01 фев 17 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд сводника Мартин Филипов, известен като Марто Дебелия, за трафик на хора с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция, извършени в условията на опасен рецидив.

Престъплението е в съучастие с полицейските служители Петър Кънев - за осуетяване на наказателно преследване спрямо Мартин, и Стефан Филипов - за лично укривателство и за разкриване на служебна тайна.

Петър Кънев е бивш началник в сектор „Борба с организирана престъпност“ - Благоевград.

Стефан Филипов също е служител в системата на МВР, на длъжност полицейски инспектор в сектор „Охранителна полиция“ към РУП Благоевград.

През септември 2015 година свидетелката С. Г. се свързала със Стефан Филипов, в качеството му на полицейски служител, с молба за съдействие за регистриране и разкриване на престъпление, извършено спрямо нея от Мартин. По време на срещата жената предоставила написана от нея жалба, медицинско удостоверение за получени телесни наранявания и снимки. Причина за агресивното отношение свидетелката обяснила с нейния отказ да осъществи полов акт с Мартин.

Вместо да изпълни задълженията си по служба и да предприеме действия по отработване на сигнала, полицейският инспектор не само, че не го е регистрирал, а скрил предоставените му от пострадалата жена документи. Не след дълго той отново се срещнал с нея и започнал да я убеждава да оттегли жалбата си.

Обвиняемият Мартин Филипов набирал и настанявал в квартира и в хотелски комплекс в Благоевград млади жени за развратни действия – предлагане и предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

За целта той прилагал различни похвати – от психическо въздействие до физическо насилие, отправяне на заплахи, закани за саморазправа, мотивиране и обещаване на облаги, демонстрация на близост и закрила от страна на полицейски служители, се посочва в обвинителния акт на прокуратурата. . Сводникът експлоатирал пострадалите жени, поддържал и плащал обяви за предоставените от тях сексуални услуги, осигурявал им клиенти, изцяло ги контролирал. Той принуждавал жените да работят за него денонощно, като следвало да му дават половината от заработеното. Имало случаи на бягство на няколко момичета, но всеки път те били намирани и насилствено връщани да проституират.

Предстои насрочване на делото в съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама