Отриват тайните на старите българи за правене на добро вино и ракия

08:48, 01 фев 17 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На празника Трифон Зарезан Регионалният етнографски музей-Пловдив кани пловдивчани да надникнат в тайните на старите българи за правене на добро вино и ракия. Те са не само продукт на земята, но и плод на въображението на техния стопанин, плод на неговата интелигентност и духовност.

Виното и ракията са неговата най-голяма награда, символ на плодородие и живот. Те са крепители на вярата и духа, неизменни спътници на българина в делник и в празник. Правенето на хубаво домашно винце и ракийка изисква голям майсторлък. Това е знание, което се предава от поколение след поколение.

Изложбата започва днес 11.00 часа.  На нея може да се видят старите майсторлъци за правене на вино и ракия или да се открият отдавнашни лечебни рецепти. Има и специално четиво за вредите от спиртливите питиета до 28 февруари 2017 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама