Ще правят Дом за стари хора в закрито училище в Добрич

08:42, 01 фев 17 25 2173 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През 2017 г. Община Добрич ще търси концесионер за бившето училище „Бачо Киро“. Има идея там да се създаде Дом за настаняване на стари хора.

Заложево е след осъществяване на частични строителни и монтажни работи, съгласно виза от главния архитект с разрешение за проектиране на преустройство на училище в „Дом за настаняване на стари хора”, и услуга от обществен интерес: социални услуги извън обичайната домашна среда – дом за стари хора.

Това предвижда Годишната програма за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост за 2017 година, одобрена от Общинския съвет.

Сред другите обекти, които ще се отдават на концесия, е подлезът до КАТ, както спирка по бул. „3 март“, а също и Металическа работилница“ в АЕМО „Старият Добрич“, бившата детска градина в ОУ "Христо Ботев" и имот по ул. "Батовска" - за открити съоръжения за спорт и културни дейности. От списъка с предложените обекти за отдаване на концесия отпадна имот, предназначен за крематориум в района на гробищния парк.

Според предварителните разчети, най-големи приходи Община град Добрич очаква от наеми на имущество - 640 000 лева, 230 000 лева – от наеми на земя, 250 000 лева – от продажба на сгради, 400 000 лева – от продажба на земя, 210 000 лева – приходи от концесии, и 60 000 лева – от продажба на нематериални дълготрайни активи. 1 790 000 лева са очакваните приходи от Общината от управление и разпореждане с общинско имущество за бюджетната 2017 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама