Единодушно е приет бюджетът на Община Шабла за 2017 г.

08:36, 01 фев 17 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бюджетът на Община Шабла за 2017 г. е приет единодушно от общинските съветници, съобщиха от общинската администрация. Преди да влезе в заседателната зала, проектът за бюджет беше представен и обсъден във всички села от общината и в общинския център.

По думите на кмета Мариян Жечев, предстои тежка година във финансово отношение, но се надява, че няма да бъдат допуснати финансови катаклизми. Опасенията му са продиктувани от увеличението на възнагражденията във всички сфери, които се изплащат от местния бюджет. Ще се търсят начини за намаляването на разходите, но във всички сфери - здравеопазване, култура, спорт и други те са оправдани, каза още Жечев.

На заседанието присъстваха  кметове и кметски наместници от общината, пред които кметът потвърди, че голяма част от исканията им са залегнали в бюджет 2017 година.

На заседанието на местния парламент бе приета Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост на общината за 2017 година.

Местният парламент разгледа и докладна записка, касаеща създаване на Рибарско селище в село Крапец, за реализирането на което е необходимо да бъде  обявено от Общински съвет за обект от първостепенно значение за Общината. С това беше допълнена Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост през 2017 г. Като последващи действия са облагородяването на терена със средства от Програмата „Морско дело и рибарство“.

Местните депутати приеха Анализ на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Шабла, който ще бъде предоставен на Областния управител за изготвяне на Областна стратегия за подкрепа на личностно  развитие на децата и учениците в област Добрич, съгласно Закона за предучилищното и училищно образование.

Разгледана бе и информация за изпълнението на дейностите  на Зеления образователен център за миналата година, беше последната точка, по която разискваха общинските съветници. Стана ясно, че той функционира вече 5 години. Теодора Асенова пожела то да има повече самостоятелност, да се отдели от Общинското предприятие като има собствен бюджет и отговорност за приходите и разходите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама