Млада шуменска надежда представя България на Европейското първенство по тенис до 16 годишни

07:05, 01 фев 17 25 721 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Диан Недев от ТК „Шумен“ ще е част от националния ни отбор по тенис до 16 годишни, който участва в Зимната европейска купа в Украйна.Това съобщи Яна Маринова от Българската федерация по тенис.

Турнирът ще се проведе на закрито от втори до пети февруари в Киев. В състезанието участват 28 отбора разпределени в четири групи. С отбора на България сили ще премерят Белгия, Грузия, Германия, Великобритания, Италия и домакинът Украйна. Първите два състава продължават на финалите във Франция, които са от 17 до 19 февруари. В нашият тим воден от Никола Николов са още Владислав Каражов (TK "Левски") и Васил Димитров (ТК "15-40").

Диан Недев е на 16 години. Ученик е в 9 клас на ПГПЧЕ “Никола Й.Вапцаров”, паралелка “Английски и немски език”. С тенис се занимава от осем годишен. Тренира в ТК „Шумен“ с треньор Никола Василев.

През 2014 година неговият клуб печели трето място на държавно отборно първенство в България, което дотогава не беше достигано от шуменски тим.

Започва следващата година трети в ранглистата при възрастова група до 14 годишни и завършва на върха. На държавните турнири се представя много добре и достига финали на сингъл и на двойки.

През месец юни играе финал на Държавното първенство с най–добрия състезател на България до 14 годишна възраст Адриан Андреев, който тренира в Испания и участва на много международни състезания. Този финал го издига до национален състезател и участник на Европейско първенство в Германия.

През октомври категорично печели Мастърс до 14 годишни в България. Така  се доказва като №1 в тази възрастова група у нас.

През миналата година участва в турнири до 16, 18 годишни и при мъжете. Заема четвърто място в националната ранглиста до 16 годишни юноши. Участва на международен турнир в Люксембург.

На Мастърс турнир до 16 годишни достига до второ място.

Тази година стартира като №1 в ранглистата при юношите. В края на януари Диан печели Държавното първенство до 16 години на закрито със 6:3, 6:3 срещу Владислав Каражов от ТК Левски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама