Учител се оплаква срещу директори на пловдивски училища от дискриминация

06:35, 01 фев 17 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес от 13,00 ч. петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба Ангел Грънчаров от Пловдив. Оплакването е срещу директорите на няколко гимназии в града.

Той е бил учител Професионална гимназия по електротехника и електроника и е уволнен заради „липса на качества на работника или служителя за ефективно изпълнение на работата“. Това според него му затваря вратата завинаги, при опит да си търси работа на друго място като преподавател.

Кандидатствал за няколко работни места в училища в Пловдив, но опасенията му се оправдали – никъде не бил приет. Ответните страни се защитават и сочат свой доказателства за това.

Припомняме, че Грънчаров беше започнал и гладна стачка. "Кога ти, толкова унизен български учителю, ще се осмелиш да си изпълниш заветната задача и мисия, и именно: да бъдеш нравствен пример на своите възпитаници?! И то не само на думи, а на дело?! Нима, унизен, обиждан, ала търпящ, понасящ унижението български учителю, не разбираш тази проста истина: че малодушният, страхливият, понасящият недостойнството възпитател възпитава не някакви други, а също така малодушни, страхливи ученици-търпеливци, ученици, за които недостойнството и унизеността е всекидневие, те привикват да понасят тия обиди безропотно, а в един момент, което е най-страшното, и започват да ги обикват, да се привързват, да се пристрастяват към тях?", с тези думи то се обърна към останалите си колеги. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама