Дават на съд син, теглил пари от картата на майка си

15:03, 29 ное 16 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 36-годишния Младен Хр., който използвал дебитна карта без съгласието на титуляра. Подсъдимият е син на ощетената жена, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

За времето от 5 октомври до 6 октомври 2014 г. той успял да извърши три трансакции с дебитната карта на родната си майка. Пострадалата от действията на сина си жена открила липсата на пари в картата си на 4 декември 2014 г. и подала жалба в обслужващата я банка. След проверка по случая банката отказала да възстанови неправомерно изтеглената сума, тъй като тегленията били извършени с верен ПИН-код и с оригинална дебитна карта.

Образуваното по случая досъдебно производство и назначената по него видеотехническа и лицево-идентификационна експертиза на записите от камерите установили, че извършител на престъплението е синът на пострадалата.

Ако бъде признат за виновен, Младен Хр., който е с чисто съдебно минало, може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба до двойния размер на получената неправомерно сума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама