Общината има готовност да прави нови паркинги в „Славейков“

14:43, 29 ное 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас има готовност да изгради нови паркинги в жк „Славейков“, съобщи кметът Димитър Николов на днешното заседание на Общинския съвет. Това обаче може да стане само след одобрението на жителите на комплекса.

Николов заяви, че Общината има проекти, техника и средства за строежа на паркингите, но строителството не може да започне, ако няма съгласие между жителите на близките блокове. Някои хора просто не искали пред терасите им да бъдат изграждани паркоместа.

Кметът даде пример с безплатния общински паркинг на бул. „Тракия“, за изграждането на който са получили съгласието на „Технополис“. Сега паркингът зад магазина бил пълен на 100 процента.

Николов обеща, че ще направят още 5 паркинга в района, стига да ги допуснат гражданите. За да стане това, трябва да се проведе събрание на етажните собственици, на което поне 67 % от тях да дадат съгласие за строежите. Ако това стане, то до два месеца паркингите ще са готови.

С пускането на новата автобусна линия, маршрутът на която минава по бул. "Тракия", много притежатели на автомобили изреваха, че няма къде да паркират. Общината разчисти колите от буслентите и около спирките в "Славейков", откъдето минават сега рейсовете. Така нуждата от нови паркоместа в комплекса се изостри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама