Плевнелиев ще връчи третия мандат на тези с най-голям шанс да съставят кабинет

14:21, 29 ное 16 / Политика 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще връча третия мандат на тези, които ще имат най-голям шанс да направят опит за ставане на правителство в 43-то Народно събрание. Това каза президентът Росен Плевнелиев след края на Консултативния съвет по национална сигурност, който продължи близо 4 часа, предаде "Фокус"

"Третият мандат ще бъде връчен от мен след много размисли разговори на тези, които ще имат най-големия шанс да направят опит за ставане на правителство в рамките на 43-тия парламент защото това е и моята воля", обясни държавният глава.

"Не искам служебно правителство, не съм тръгнал да търся министри. Не е моя цел. Не това е задачата ми в този момент, а да направя всичко необходимо политическата криза да не прерасне в парламентарна криза. Не е добре за България да имаме две служебни правителства”, допълни Плевнелиев.

Възможна дата на предсрочни парламентарни избори е в края на март-началото на април, но точната дата е задължение на новоизбрания президент, каза още държавният глава. Плевнелиев уточни обаче, че това ще стане само ако това Народно събрание не успее да излъчи нов кабинет, като самият той продължава да е убеден, че това е възможно.

"Определянето на датата е задължение на новоизбрания държавен глава. Да, аз поканих избрания и невстъпил в длъжност президент г-н Румен Радев, защото знам много добре, че е негово задължението да посочи дата за избори. Тъй като не бе тук, фиксирането на конкретна дата е невъзможно. Това остава негова изключителна отговорност", допълни държавният глава. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама