Детските градини в Търговище получават обратно половината от събраните такси

13:57, 29 ное 16 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 895 лева, от общо постъпили 48 401 лева от такси за градините, да бъдат разпределени между детските заведения за закупуване на материали, консумативи, играчки и други. Това гласува, по предложение на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, Общинският съвет на заседание днес.

Според приетите промени в бюджета, другите  20 000 лева влизат в местна дейност „Столове – Ученическо хранене”, където се приготвя храната за детските градини. 

Разпределението на сумите е от таксите за август и септември. До средата на ноември са събрани над 80 000 лева. Те постъпиха след въвеждането на споделена отговорност между родителите и Общината за храненето на децата. Поетапно половината от тях също ще бъдат разпределени между градините, какъвто ангажимент пое кметът д-р Димитров, припомни той на сесията днес. 

„Изпълняваме обещанието да спрем събирането на нерегламентирани средства от родителите за закупуване на учебни пособия и други материали в градините. Половината от внесените такси се връщат в градините, а другите постъпват за подобряване на храната”, каза д-р Димитров. 

Сумите са разпределени, според отчетените такси за децата във всяко заведение. Детска градина „Звънче” ще получи близо 3000 лева. В градина „Слънце” ще бъдат върнати 2581 лева от постъпилите суми от родителите. Във „Веселушко” и „8 март” ще влязат по над 2000 лева. В градините „Червената шапчица” и „Пролет” сумите са около 1900 лева. Всички 12 детски градини, включително и тези по селата, ще получат средства от бюджета, гласи приетата докладна на заседанието днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама