Съдът постанови арест за шофьора, убил трима в катастрофа

12:57, 29 ное 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд уважи подадения от Окръжна прокуратура частен протест и отмени определението на Пловдивския окръжен съд, с което беше взета мярка за неотклонение спрямо обвиняемия  Любомир Трайков - „Парична гаранция“ в размер на 15 000 лв.  Апелативният съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Любомир Трайков е обвинен за това, че на 18.11.2016г., около 1,20ч. през нощта, в гр. Пловдив на кръстовището на бул.“Руски“ и ул. „Генерал Данаил Николаев“, при управление на лек автомобил „Ауди А7“, в пияно състояние е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и телесни повреди на други две лица, които са пътували в лек автомобил марка „Пежо 405“.

Апелативният съд намери, че с оглед настъпилата смърт на третия пострадал от деянието - Полина К., високата скорост, значително надвишаваща разрешената, управлението на автомобила в пияно състояние и многобройните административни нарушения по Закона за движение по пътищата, съществува реална опасност обвиняемият Трайков да извърши друго престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама