Две селскостопански постройки изгоряха в Русенско

12:28, 29 ное 16 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9 излизания по сигнали за произшествия и оказване на помощ са имали екипите на РДПБЗН-Русе през изминалото денонощие, съобщава ОД на МВР - Русе. 

В 16:54 два екипа от Първа РСПБЗН – Русе са изпратени по сигнал за пожар в къща в кв. Долапите в Русе. При отиване на адреса се установява, че гори 50 кв.м. стопанска постройка и навес със складиран дървен материал и домашно имущество. Произшествието е възникнало заради късо съединение в електрическата инсталация. Пострадали няма. 

За времето от 12:05 до 14:50 ч. служители от РСПБЗН-Две могили са гасили пожар в селскостопанска постройка, намираща се до къща в с. Бъзовец. При пожара е унищожена покривна конструкция 50 кв. м. и 10 бали сено. Спасени са две къщи в близост до стопанската постройка. Пострадали няма.

В 17:45 ч. е постъпил сигнал за запалване във фритюрник на ул. Александровска в Русе, в заведение – бърза закуска. До пристигане на екип от пожарната хората от персонала са успели да потушат пламъците. 

За времето от 08:32 до 09:00 часа екип от Втора РСПБЗН - Русе е бил изпратен за оказване на помощ на служители от ЦСМП-Русе за извеждане и транспортиране на трудно подвижна жена от 7 етаж на бл. „Енергетик 2” до спешен кабинет в МБАЛ-Русе.

В 13:54 ч. е получен сигнал за произшествие в русенския квартал Средна кула. Екип от Първа РСПБЗН – Русе е изпратен на адреса. На място се е оказало, че горят стари автомобилни гуми вкопани в земята за бордюр.  В 15:29 ч. екип от РСПБЗН – Ветово е насочен по сигнал за запалени сухи треви в района на ЖП гара Ветово. Горели са 2000 кв.м. сухи треви. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. За времето от 15:08 ч. до 16:20 ч.  екип от Втора РСПБЗН – Русе е гасил запалени сухи треви в с. Червена вода. Произшествието е възникнало в необработваемо лозе. 

В 17:36 ч. два екипа от Първа РСПБЗН – Русе са се отзовали на обаждане за пожар в сухи треви в с. Мечка в района на местността „Стълпище”. Горели са около 60 000 кв.м. сухи треви и храсти. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. За времето от 20:30 до 21:05 ч. екип от Първа РСПБЗН се е отзовал на сигнал за запалени отпадъци в метален контейнер в Русе на ул. Братя Миладинови. При прибиране екипът е посетил още един сигнал за запален метален контейнер на ул. „Петър Берон”. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама